Een achtbaan zonder einde

Down, down, down. Would the fall never come to an end!

-uit: Alice in wonderland-

Eind 2019 belandde mijn leven in een neerwaartse spiraal waar geen einde aan leek te komen. Mijn dochter bleek een levensbedreigende ziekte te hebben. Het voelde alsof ons hele gezin in een eindeloze achtbaan zat zonder uit te kunnen stappen. Wanhoop, machteloosheid, frustratie, woede, intens verdriet en doodsangst slingerden ons alle kanten op. Ook al weten we niet hoe haar ziekte verder zal verlopen, zitten we inmiddels wel in wat rustiger vaarwater. We koesteren de momenten die we samen hebben en onze band is alleen maar sterker geworden.

Geen enkele periode in mijn leven heeft me zoveel geleerd over hoe om te gaan met zulke intense emoties en gebeurtenissen als deze, zonder er zelf aan onderdoor te gaan. De twee pijlers in mijn leven die me gezond en op de been houden, zijn de natuur en mijn creativiteit. De coronatijd gaf me de mogelijkheid mijn kunstenaarschap verder te ontwikkelen door dagelijks te tekenen en schilderen. Het kalmeert me, leert me voelen wat mijn behoefte is op dat moment, laat me op speelse wijze oefenen om te gaan met frustraties en mislukkingen en helpt me in het hier en nu te blijven.

Als ik vastloop in mijn creatieve proces, dan ga ik bewegen. Liefst wandelend in de natuur maar een dansje in de woonkamer kan ook wonderen doen! Een natuurlijke omgeving helpt me de grond onder mijn voeten te weer voelen, te aarden. Ik krijg meer lucht, voel weer verbinding tussen mijn lijf en hoofd, en met mijn omgeving. En ik doe er een hoop nieuwe inspiratie op. Zo lukt het me beter om de omstandigheden van dat moment te accepteren en kijk ik met meer compassie naar mezelf en mijn omgeving. Door mijn dagelijkse portie ‘groen’ en creatie, voel ik me een sterker, authentieker, evenwichtiger en fijner mens.

Volg mij op Social Media:

Uniek aan mij:

Tekenen en schilderen is voor mij spelen; vrij zijn om mijn intuïtie te volgen en mezelf daarbij vooral niet te serieus nemen.
Ik wil blijven groeien en ontwikkelen. De natuur en mijn creativiteit zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten tot persoonlijke groei.

Meteen de diepte in:

Ik ben oprecht, objectief, een doorvrager, recht-door-zee, recht-voor-zijn-raap en hou niet van blabla of praten over ditjes en datjes. Wel zo helder en duidelijk.

Handig om te weten:

Ik ben een doorzetter. Lastige levensvragen zijn voor mij een uitnodiging tot onderzoeken, aangaan, doorvoelen en doorleven. Dit heeft me een goed ontwikkelde intuïtie opgeleverd, een kwaliteit waar ik enorm dankbaar voor ben.

Ontgrendel je creatieve leven

Jarenlang leidde ik een reactief leven; alsof het leven me overkwam. Leven vanuit mijn creatieve natuur is precies het tegenovergestelde: Ik ben zelf de bepalende, creatieve kracht in mijn eigen leven. Doordat mijn creativiteit een dagelijkse plek in mijn leven heeft, is mijn zelfvertrouwen gegroeid en voel ik meer vrijheid en autonomie . Dat gun ik jou ook!

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat…
…ik een groot voorstander ben van consuminderen en probeer zo klimaatneutraal mogelijk te leven.
Heb ik toch wat nodig, dan hou ik van struinen door kringloopwinkels en/of Marktplaats.

…het mijn droom is om ooit zelf een tiny house te bouwen omgeven door (je raadt het al)
de natuur met een atelierpraktijk/praktijkatelier aan huis.

…je me wakker kunt maken voor een goede curry en ik een enorme soepkip ben.
Wel de soep, niet de kip, want vlees eet ik niet meer.

…ik een enorm oog heb voor de kleinste details. Je moet dus niet raar opkijken als ik tijdens een
buitensessie ineens stop om vol bewondering naar een overstekend, nagelgroot kikkertje te kijken.

…ik mijn werk heel serieus neem, maar mezelf en het leven graag luchtig hou en relativeer met een
gezonde dosis humor.

“Katinka is een uitstekende coach. Ze is kalm, aandachtig en weet helder te krijgen wat ongrijpbaar was voor mij. Ze neemt voldoende tijd om te aarden en rust en ruimte te maken voor de volgende stappen. Ze vraagt door, heeft compassie en is geduldig. Het heeft mij een aantal inzichten gegeven. Ze geeft ook handvatten om verder te kunnen. Het traject heeft veel losgemaakt, opgelost en helder gemaakt. Ik kan haar erg aanbevelen.”

-Monique-

Opleidingen tot coach en therapeut:

Gestalt Art Therapie opleiding afgerond in juli 2017

Certificaat behaald voor DSM-5, psychopathologie en neurosen
in december 2019.

Certificaat behaald voor natuurcoaching in
oktober 2022

Wil je samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Klik hier voor persoonlijke ondersteuning om de maker in jou terug te vinden