Ontgrendel je creatieve leven

Herken je dit:

Je wil graag weer eens schilderen, maar je durft niet tegen je partner te zeggen dat je hier graag een aparte ruimte in huis voor wilt vrijmaken en er een paar uur per week aan wilt besteden. Je bent bang dat hij je egoïstisch vindt of vindt dat je teveel ruimte in huis inneemt.

Je hebt een idee in je hoofd voor een gedicht maar vindt wat je schrijft nooit goed genoeg. Bij alles wat je schrijft, trekt je aandacht alleen naar dat ene zinnetje dat niet lekker loopt. Het lukt je maar niet om tevreden te zijn met het schrijven zelf en je legt de lat voor jezelf onnodig hoog. Zie je wel dat je het niet kan!

Je stelt het vervullen van je creatieve droom uit. Je vertelt jezelf dat nu niet het geschikte moment is want je baan, je kinderen en het huishouden vragen nu nog teveel aandacht. Straks, als je partner wat meer tijd heeft taken van je over te nemen, als je genoeg geld hebt gespaard, als je in een groter huis woont, als de kinderen uit huis zijn…. Of ben je bang om te beginnen?

Je loopt over van de creatieve ideeën voor illustraties. Misschien bij een prentenboek? kookboek? gedichtenbundel? Je begint om de haverklap met een nieuwe tekening en loopt vast omdat je niet weet hoe je verder moet. Je mist richting, doel en focus om het ook werkelijk af te maken. Het gevolg is een volle kast met onaffe tekeningen, een vol en chaotisch hoofd en steeds minder zin om te tekenen.

Ook al voel je nog zo’n behoefte om gewoon maar eens even lekker wat te kliederen met verf, ben je nog zo nieuwsgierig naar het maken van een art journal, of fantaseer je weleens over het schrijven van een gedicht; je vindt jouw creatieve behoefte minder waard dan je kinderen, je baan, je partner. Creativiteit is eigenlijk gewoon spelen en dus niet belangrijk genoeg om iets mee te doen…. Toch??

 

Stel je voor dat je…

…Een plaats in huis hebt waar je ongestoord elk vrij moment kunt gaan werken aan jouw creatieve droom, zonder schuldgevoel en schaamte.

…Een aantal uren per week de tijd durft te nemen om jouw creativiteit op jouw manier te voeden, bijvoorbeeld door een museumbezoek, een lezing, een cursus.

…Blij wordt van dat wat je zelf gemaakt hebt. Gewoon omdat je plezier ervaart aan het maakproces, los van het eindresultaat. Het gaat er niet om wat je ziet, maar        hoe je ernaar kijkt.

…Daadwerkelijk begint ruimte te maken voor jouw creativiteit met korte, eenvoudige en haalbare oefeningen

…Een concreet en haalbaar stappenplan hebt om in ieder geval één idee echt uit te voeren.

…Jouw creatieve behoefte waardevol genoeg vindt om een plek in je leven te geven. Jouw creativiteit is een wezenlijk onderdeel van wie jij bent en verdient dus tijd, liefde en aandacht.

Doe mee in het inloopatelier

Kom experimenteren, knoeien, onderzoeken en beleef het plezier van zelf maken. Ontdek je eigen handschrift en ontwikkel jouw unieke, eigen stijl. Je zult zien dat inspiratie voor het oprapen ligt.

Elke zondag van 10:00-12:30 op de Rietsingel in Purmerend

De investering voor 5 dagen is 135 euro inclusief materialen, koffie en thee.
Een doorlopend abonnement is 105 euro per maand, voor minimaal 2 maanden.

 

Vind de moed om jouw creatieve verlangen te vervullen.

Jij bent (goed) genoeg, gewoon zoals je bent.

Ervaar meer focus en doelgerichtheid.

“Van reactief leven naar creatief leven”

Liever wat meer persoonlijke verdieping?

In mijn 1 op 1 natuurcoach traject “Ontgrendel je creatieve leven” begeleid ik je naar meer durf, zelfvertrouwen, vrijheid en authenticiteit, zodat jij zelf de regisseur wordt van jouw creatieve leven. We werken buiten, al wandelend in en met de natuur. Tussentijds krijg je van mij oefeningen mee om thuis je creativiteitsspieren te trainen.

Het traject bestaat uit 6 afspraken van 1,5 uur verspreid over 2 maanden. De investering voor ‘Ontgrendel je creativiteit’ is 290 euro per maand. Betaal je in 1 keer, krijg je 50 euro korting en betaal je slechts 530.

Ervaringen van mijn cliënten

“Ik vond Katinka heel open en fijn in het contact. Ik voelde mij op mijn gemak en ik merkte dat de manier van coachen veel heeft geholpen om meer in contact te komen met mijn gevoel. Ik voelde me veilig om te delen en nieuwe inzichten te ervaren door middel van de opdrachten te doen in het bos. Het heeft me elke keer verbaast, maar ook gesterkt in waar ik naar toe wil.
Katinka heeft me geholpen in het opkomen voor wat ik voel en dat was heel nieuw voor mij. Dit heeft me heel erg geholpen en ik voelde me gezien door haar.”

– Ruth –

 

“Ik ervaar Katinka als iemand die mensen ziet zoals ze werkelijk zijn. Haar compassie, unieke blik en verfrissende kijk op mensen en kunst zorgen voor ruimte en inzicht, groei en de mogelijkheid andere wegen te bewandelen die eerder niet zichtbaar waren. Haar talent is haar gedetailleerde blik, haar eerlijkheid en bescheiden natuur zodat ik echt mijn eigen keuze kan maken. Ze combineert kunst, natuur en creativiteit met persoonlijke groei en dat maakt haar coaching zo uniek.”

– Jolien-

Ontgrendel je creatieve leven

Ga samen met mij op pad om de weg naar jouw creatieve natuur te ontgrendelen.